zondag 21 augustus 2016

Gehaakt zomer truitje van By Claire

Even een paar weekjes geen blog vanwege een heerlijke, veel te snel voorbij gevlogen vakantie! Maar de vakantie is inmiddels alweer een paar dagen achter de rug, dus tijd voor nog een fijn zomers projectje en dus ook een nieuw blogbericht!

In mijn vakantie kwam het leuke zomers gehaakte truitje van By Claire voorbij, op haar blog staat het gratis patroon (klik hier). Ohwwwwwww, het begon al te kriebelen... Tijdens de vakantie had ik genoeg anders mee, nog maar even wachten dus...

Maar toen ik van de week weer thuis was toch maar even direct naar Rits In voor wat fijne katoen. Ik koos voor één van de nieuwe kleurtjes van de By Claire nr1, kleur Plum!

Hup, aan de slag!

Ik haak zelf vrij strak, en koos er voor om het meeste aantal lossen op te zetten uit het patroon met haaknaald 4,5, na de lossenketting ben ik verder gaan haken met haaknaald 4 voor de rest van het patroon. Het is een duidelijk patroon wat heerlijk weg haakt tijdens het kijken naar de Olympische Spelen van afgelopen dagen. Ik gebruikte wel i.p.v. de aangegeven 6 bolletjes (300gr), 7 bolletjes.




Nog "even" in elkaar zetten!




En het truitje is klaar om gedragen te worden! 




Tot snel! 

Liefs Liset


5 opmerkingen: