maandag 3 oktober 2016

Zoet en stoer!

Ik vind breien leuk (lees: Ik betrap me er zelfs op dat ik de laatste tijd misschien meer de rondbreinaald in de handen heb, dan de haaknaald!)! Oké, ik doe nog niet het moeilijkste van het moeilijkste, stapje voor stapje, maar het begin is er. En ja om maar te blijven oefenen, is er weer een fijne omslagdoek af...


Eerder liet ik jullie al een gebreide omslagdoek zien met het Olympia garen van Lana Grossa, een kleurverloop garen maar ook een garen waar wat dikte verschil in zit. Prima draad om het breien mee onder de knie te krijgen want iedere steek is door dat verloop toch al een beetje anders ;).

Dit keer ging ik aan de slag met de Medio, ook van Lana Grossa, wederom een kleurverloop draad, maar dit keer één dikte... Is toch ietsjes meer uitdaging om dat mooi egaal te krijgen! De draad bestaat uit merino wol en acryl, ik gebruikte voor deze omslagdoek 6 bollen en breide de omslagdoek op rondbreinaald nummer 8.


Ik koos lekkere zoete bolletjes die me elke keer weer verraste door het kleurtje wat er te voorschijn kwam. Er zitten namelijk niet alleen zoete kleurtjes in, maar er kwamen toen ik aan het breien was ook stoere kleuren naar voren, zoals grijs, geel, oranje, de combi van zoet en stoer is te gek!

Zoet en stoer komen samen...

Het patroon van de omslagdoek heb ik inmiddels een beetje onder de knie, dus overal waar ik heen ging zat dit breiwerk wel in mijn tas, autoritjes, lekker in bed met een kopje koffie, en ga zo maar door...


En inmiddels is de omslagdoek af! Mag ook wel, de dagen worden alweer korter, op de fiets is het af en toe best frisjes en in het waterige zonnetje mag je ook wel warmte hebben als je even lekker buiten zit, kortom deze heerlijke omslagdoek (jaja ik weet het, ik heb er nog wel een paar ;), komt weer goed van pas!




Nu toch ook maar weer even aan de slag met de haaknaald!

Tot snel!

Liefs Liset













4 opmerkingen:

  1. Wat is hij prachtig geworden!! Welk kleurnummer is dit van de medio en waar kan ik het patroon vinden? Hartelijke groet, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is hij prachtig geworden!! Welk kleurnummer is dit van de medio en waar kan ik het patroon vinden? Hartelijke groet, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi geworden, Liset! Mooie kleurtjes en weer één erbij voor de wat koudere dagen, je had er nog niet genoeg..dus komt dat goed uit! ;) Haakse en een fijne avond!

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie omslagdoek! Prachtig, in deze kleuren. Het Olympia garen vind ik best lastig om mee te werken, met het verschil in dikte. Dit garen lijkt me een mooi alternatief.

    BeantwoordenVerwijderen