zaterdag 24 december 2016

Feestelijke omslagdoek!

Wat een fijne tijd vind ik dit, kerstboom, lichtjes, kaarsjes, lekker eten, samenzijn met familie en vrienden; It's the most wonderfull time of the year!


Vorige week plaatste Claire op haar blog een patroon van een feestelijke omslagdoek met een glittertje, super feestelijk voor deze tijd van het jaar. En toen Mieke van Rits In, tijdens een bezoekje aan de winkel, ook met een kerstvariant bezig was, was ik ook om! Eerst heel wat kleurcombinaties neergelegd maar het ging toch een keer geen kleur worden... maar zwart! Een altijd handig om te hebben kleur. De zwarte omslagdoek die ik al eens eerder haakte heb ik inmiddels een aantal keren naar niet al te gezellige gelegenheden om gehad en pak ik dus niet zo snel, hoog tijd voor een wat "vrolijkere" variant! En met de kerst voor de boeg...

De zwarte By Claire 2 Soft Mix en Sparkle gingen mee naar huis. Thuis met een fijne grote haaknaald aan de slag, lekker haken tijdens het kijken en luisteren naar Serious Request! Ik wisselde 2 toeren BC2 af met een toer Sparkle, de laatste toer (het randje) eindigde ik met de Sparkle. Zo ontstond er een prachtige feestelijke omslagdoek met een subtiel glimmertje er in, helemaal goed voor deze tijd. Maar ja wel een beetje zwart!De omslagdoek mocht toch wel een klein beetje kleur krijgen. Ik haakte in mijn favoriete kleuren van de Sparkle (Red, Fuchsia, Ocher, die in dit geval voor oranje door gaat ;)) drie rozen uit het boek Haakgeluk 2, nog een paar blaadjes er bij... Ik legde het in de punt van de omslagdoek om te kijken hoe het zou gaan worden... Het lukte weer hoor; Spontaan verliefd! Hup vast naaien die bloemen en blaadjes. Super blij met het eindresultaat en klaar voor kerst!
En als ik de omslagdoek niet draag, is iemand anders er ook nog blij mee... 


Ik wil iedereen hele fijne, warme dagen toewensen met de mensen die jullie lief zijn, geniet van elkaar en het samenzijn; Merry Xmas!Liefs,

Liset

3 opmerkingen:

 1. Oh how I love sparkle! Your shawl looks great and the wonderful roses ♥ are the icing on the cake.
  ♫♪♫ Merry Christmas! ♫♪♫

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iets intgetogener dan ik van je gewend ben, maar heel mooi! Jij ook fijne feestdagen en de beste wensen vast voor 2017!

  Liefs, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige kat! Oh ja, en prachtige omslagdoek ook ;-)
  Fijne feesten voor jou en je familie!
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen