zaterdag 10 december 2016

Fonty & Borgo de Pazzi wolfuif!

Afgelopen zondag was ik één van de blije gezichten op de Fonty en Borgo de Pazzi wolfuif bij Trollenwol in Driebergen georganiseerd door Lisanne van Draad en Praat. Samen met Frederika, één van de twee blogsters van Crochet Addict, ging ik naar Driebergen. Al keuvelend in de auto over wolletjes en de nieuwsgierigheid naar wat ons te wachten stond, zat de reis er zo op! Eenmaal binnen bij Trollenwol was het de ene leuke ontmoeting na de andere. Wat is het toch een feest om samen met andere wolgekkies bij elkaar te komen en uren over fijne wolletjes en leuke projecten te mogen kletsen!

Ik zelf, was helemaal niet bekend met beide merken. Vooraf had ik thuis al even een beetje op internet gespeurd maar liet me graag verrassen. Katelijne van Trui Magazine vertelde ons iets over beide merken en zo kwam ik er achter dat beide merken zich onderscheiden door het gebruik van natuurlijke materialen.

Fonty komt uit Frankrijk, de Creuse, bij het maken van de garens vindt het volledige productieproces ook plaats in Frankrijk met personeel uit de eigen regio. Ze zijn ook zeer vooruitstrevend in het respect voor zowel milieu- als diervriendelijkheid. Het assortiment van Fonty heeft een ruime keuze uit merino wol, wol-zijde, wol-katoen, mohair, alpaca, bambou etc. De garens zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de wol speciaalzaken.

Borgo de Pazzi komt uit Italië en onderscheid zich net als Fonty door het gebruik van natuurlijke materialen. Ook hier vindt de gehele productie van de garens plaats in Italië. De collectie is zoals de Italianen het noemen van "haute couture" kwaliteit. In de collectie van Borgo de Pazzi kan je ook veel verschillende soorten ontdekken zoals het gebruik van merino, alpaca etc.

We begonnen de middag met het Sinterklaasdobbelspel, een tafel vol heerlijke bolletjes van beide merken lachte ons toe. Er werd van links naar rechts doorgeschoven en regelmatig vlogen de bolletjes door de lucht naar de "nieuwe tijdelijke" eigenaar, heerlijke chaos. Aan het einde van het spel had iedereen een fijn stapeltje bolletjes.


De bolletjes die je kon
winnen bij het Sinterklaasdobbelspel!

Na het spel kon je lekker aan de slag als je wilde met de gewonnen bolletjes, maar er werd vooral veel gekletst, wolletje hier, wolletje daar, gesnoept van het lekkers wat een ieder had meegenomen; kortom genieten!

De middag vloog voorbij en voor we het wisten was het 15.00 uur geweest en was het tijd om richting huis te gaan. Bert Noorderijk van BN Agenturen die agent is voor beide merken in Nederland had een enorme verrassing voor ons... Er stonden tassen vol met prachtige bollen voor ons klaar. En niet één maar maar liefst drie... Met rode wangen nam ik de heerlijke tassen in ontvangst! Dank je wel Bert! De achterbank was vol...!

Eenmaal thuis alles eens rustig bekeken en gevoeld. Het ene bolletjes nog zachter dan de andere... De ene streng nog groter dan de ander... Hier zien jullie al het moois wat er mee naar huis ging!Marja de eigenaresse van Trollenwol maakte iedereen nog blij met het prachtige, ook mede door haar geschreven, boek Bohus & Titus Breien! Twee mooie Trui Magazines namens Kathelijne... Wat een verwennerij dames, dank jullie wel!


Ik bloos er weer van, nu ik al die verwennerij weer zo zie, komende tijd ga ik lekker mee aan de slag! Wil je zien wat ik er mee ga maken, houd Tante Setjes Instagram en Facebook dan in de gaten! Voor nu ga ik beginnen met deze prachtige blauwe bollen...Tot snel!

Liefs,
Liset


3 opmerkingen:

 1. Geweldig Liset! Wat een verwennerij, dat wil iedere wol-liefhebber wel eens meemaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een wolparadijs was dat! Fijn om te lezen, geniet er nog van!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fantastisch zeg.....dat moet 1 groot feest geweest zijn. Het lijkt me fantastisch om mee te maken. Ga zeker volgen wat je er van maakt. Groetjes Marian van Mijn Knoopjes

  BeantwoordenVerwijderen