dinsdag 9 mei 2017

Kussenliefde...

Nog een liefde van me... kussens! Het liefst zelf gemaakt, geborduurd, gehaakt, vrolijke zelf genaaide stofjes, afgewisseld met een gezellig gekleurd effen exemplaar tussen door, onze bank ligt er vol mee. En kussens zijn niet alleen leuk voor binnen, ook buiten kleuren ze de boel gezellig op!

Met een voorzichtig voorjaarszonnetje
krijg je toch zin in de zomer?!
Begin van het jaar maakte ik tijdens de Nieuwjaarsreceptie bij Wolplein kennis met Yarn and Colors, een nieuw merk, met prachtig gekleurde bolletjes en véél soorten gekleurde bolletjes kan ik je vertellen! Neem hier maar eens een kijkje bij de garens en de kleurtjes, dan kan je het zelf zien.

We kregen een doos vol heerlijke bollen mee in lekkere knal kleurtjes. En laat er nou net in diezelfde week ook een te gek gehaakt kussen voorbij zijn gekomen op de blog van Wolplein met één van de soorten bollen die ik had gekregen, de Super Must-Have! En ja, met een liefde voor kussens... Dus hup, aan de slag met het patroon .

Misschien heb je het kussen al eerder voorbij zien komen op mijn IG-account of Facebook pagina, ik maakte namelijk al eerder een geel, groen, oranje variant met een gezellig stofje als achterkant.

Geel, groen, oranje variant
met gezellig bijpassend stofje!
Toen mocht ik nog zo'n fijn kussen haken, in mijn favoriete kleuren... Ja inderdaad rood, roze, oranje! Ik kan er zo blij van worden.

De Super Must-Have is geschikt voor haaknaald 6/7. Het kussen heb ik echter op 5 gehaakt zoals aangegeven in het patroon. Voor het kussen gebruikte ik 3 bollen van de kleur 'Girly Pink', 1 bol 'Pepper' en 1 bol 'Cantaloupe". De achterkant van het kussen haakte ik alleen in vaste en wisselde daar wat met de kleuren.

Tijdens onze vakantie in Oostenrijk begon ik te haken aan het kussen, er kwam even een skiduim tussen door die voor wat vertraging zorgde...

Heerlijk haken...

Achterkant van het kussen...
...Maar, hij is af! En de timing kan eigenlijk niet beter, met een voorzichtig middagzonnetje kon die vanmiddag lekker in de tuinstoel, kopje thee er bij en genieten maar!

Lekker buiten genieten!
Het zijn net snoepjes die
kleine bolletjes die ik op de Handwerkbeurs
in Zwolle kocht...
Voorlopig blijf ik nog even in de "kussen-maak-modus", er komen twee workshops aan aankomend weekend bij Rits In. De 'Tunisch kussen haken workshop' en een gezellige 'Moederdag workshop' voor beide workshops zijn eventueel nog plekjes vrij!

Tot snel!

Liefs,
Liset

6 opmerkingen:

 1. Toevallig ben ik ook een kussen aan het haken in ongeveer dezelfde kleuren. Ik word er ook blij van en zo haal je een klein beetje de zomer in huis (of in de tuin). Het jouwe is echt heel mooi geworden!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Liset. Ben niet zo van die kleuren, maar ze passen prachtig bij elkaar. En zo'n stoel, helemaal zomer-proof! Nu kan ik je balkon goed vinden tussen de daken als ik langs fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha goed zo, wel bellen he, kan ik zwaaien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh I love your cushions!! ♥ So happy colors and the nubs are sweet. Thanks for the pattern link!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I really appreciate your professional approach.These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.
  sbobet

  BeantwoordenVerwijderen