zondag 26 november 2017

#LANGetantesetjesjaal, zelfde steek, maar een heel ander resultaat!

Ik zie nog steeds prachtige versies voorbij komen van de #LANGetantesetjesjaal, zowel in de originele combi als in andere bolletjes, zo leuk! Van de week dacht ik, "Ik wil de sjaal ook eens met een ander wolletje proberen!", benieuwd hoe dat gaat worden... Nou ik kan jullie zeggen, ik word blij van het resultaat!

#LANGetantesetjesjaalnetevenanders
Ik koos voor de Omega+ van Lang Yarns, eerder haakte ik al eens een toffe entralacdeken met deze fijne bolletjes. De zachte bollen bestaan voor 50% uit polyamide en 50% polyacryl, zijn in veel verschillende kleurtjes te krijgen, dus een toffe combi voor een sjaal was snel gevonden, ik gebruikte voor deze sjaal 10 bollen.

De kleurtjes Omega die ik
koos voor de
#LANGetantesetjesjaalnetevenanders
Deze bolletjes haken ook weer heerlijk weg en voor je het weet heb je je sjaal al weer af...

Heerlijk al die kleur!
Het patroon van de #LANGetantesetjesjaal kan je hier vinden en onder de dit bericht zal ik de wijzigingen nog even opschrijven die ik voor deze versie aanbracht.

Zo fijn al die kleurtjes!
Ik denk dat deze kleurrijke gezelligheid mij de komende maanden ook weer veel zal vergezellen! Wie weet binnenkort dan toch ook nog maar een #LANGetantesetjemuts bij deze versie m(h)aken...?!

Weetjes voor de sjaal met de Omega+:
  • 250 lossen i.p.v. 300 lossen opzetten met haaknaald 8
  • Patroon haak je verder met haaknaald 7
  • Ik herhaalde 3x het patroon en eindigde met de beginkleur (die komt dus 4x terug)
  • De laatste toer met halve vasten heb ik niet gedaan
  • De franjes maakte ik met alle kleurtjes, ik maakte 8x een bosje franjes aan 2 kanten (de donkere kleur waar ik mee begonnen ben kwam ik net te kort van, dus die heb ik verspringend 2x weg gelaten). Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de franjes in één kleur te doen, in dat geval adviseer ik je om een bol extra te nemen van bijvoorbeeld je begin kleur.
De franjes maken er een
 gezellige boel van... 
  • Lengte sjaal inclusief franjes: +/- 2.30 mtr
  • Breedte sjaal: +/- 22 cm
Zelfde patroon, paar kleine aanpassingen en een heel ander resultaat, tof toch?! 

Blij met het eindresultaat!
Tot snel! 

Liefs, 
Liset

















donderdag 16 november 2017

#LANGetantesetjemuts

Wauw, wauw, wauw! Ik had niet durven denken dat er al zo veel mooie #LANGetantesetjessjaal(s) gemaakt zijn...met dat ik dit typ, kleuren mijn wangen weer... Dank jullie wel voor de super toffe reacties!

Maar nu, bij een sjaal hoort eigenlijk ook een bijpassende muts, zeker nu de koude dagen er weer aan komen. Dus tadaaaaaaaaaaaaaa: de #LANGetantesetjemuts!

#tofsetje
Ik had al een tijdje het idee om een muts te maken bij de sjaal, de muts maakt het plaatje natuurlijk helemaal compleet en niet heel onbelangrijk, vooral lekker warm. Onder dit blogbericht vindt je het patroon voor de bijpassende muts voor dit toffe setje!

Het patroon van de #LANGetantesetjesjaal kan je hier vinden. En ben je op zoek naar inspiratie voor een toffe combi? Neem dan eens een kijkje op Instagram, onder de hashtag vindt je de meest mooie combinaties.

De sjaal en de muts zijn gemaakt met de Merino+ en Viva van Lang Yarns. Ik gebruikte voor mijn eigen combinatie de Merino+ kleurnummer 152.0185 en de Viva kleurnummer 941.0065. Beide zijn 100% schuurwol en door de twee draden te combineren krijg je een heel tof effect!

Heel veel plezier bij het m(h)aken van de muts!

Liefs,
Liset

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Patroon #LANGetantesetjemuts!


Materiaal:
2 bollen Lang Yarns Merino+
1 bollen Lang Yarns Viva

Haaknaald 4

Pompom maker (kan ook met een kartonnetje!)
Schaar
Naald


Lang Yarns Merino+ en Viva
Formaat muts:
Doorsnede (gemeten onderkant van de band) +/- 26cm

Patroon:
Haak met de Merino+ 92 lossen en sluit de ketting met een halve vaste in de 1ste losse. Zorg dat je lossenketting niet gedraaid zit.



Mocht je de muts groter of kleiner willen maken, hou er dan rekening mee dat het aantal lossen deelbaar door 4 is.




Toer 1:
Haak 2 lossen, dit is je 1ste stokje, haak nog 91 stokjes in elke losse van je lossenketting en sluit de toer met een halve vaste in de 2de losse.



Toer 2:
Haak 2 lossen, dit is je 1ste stokje, 1 stokje, haak 2 dubbele reliëfstokjes (sla de draad 2x om de haaknaald net als bij een dubbel stokje, en je haakt nu achter je stokje langs, en je maakt het af zoals je bij een dubbel stokje doet),
2 stokjes, 2 reliëfstokjes, 2 stokjes, etc… Als het goed is eindig je met 2 reliëfstokjes! Sluit de toer weer met een halve vaste in de 2 losse.


Dubbel reliëfstokje
Toer 3:
Haak 2 lossen, dit is je 1ste stokje, 1 stokje, haak 2 dubbele reliëfstokjes, 2 stokjes, 2 reliëfstokjes, 2 stokjes, etc… Als het goed is eindig je met 2 reliëfstokjes! Sluit de toer weer met een halve vaste in de 2 losse.

Bij deze toer zitten de reliëfstokjes boven de reliëfstokjes en de stokjes boven de stokjes.

De dubbele reliëfstokjes komen boven
elkaar en vormen de boord
Toer 4:
Haak 1 losse en haak vervolgens een vaste in elke steek van de vorige toer, 92 vasten in totaal en sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste. Nu ga je van draad wisselen.

Toer 5:
Hecht de bol Viva aan met een vaste, haak 1 losse, sla een vaste over uit je vorige toer, haak een vaste, ga zo door tot het einde van je toer, je eindigt met een losse, je sluit de toer weer met een halve vaste.

Toer 6:
Haak een vaste in de losse opening van de vorige toer, haak een losse, haak weer een vaste in de losse opening, etc… Sluit de toer weer met een halve vaste.

Toer 7:
Deze toer haak je weer met de Merino+. Je begint met een vaste in de losse opening, haak een losse en ga zo weer rond.

Toer 8 t/m 42:
Haak elke toer zo als hier boven beschreven. Let op met aanhechten dat je niet te veel gaat verschuiven. En wissel na 1 toer met de Merino + met de Viva en haak daar 2 toeren mee.




Wat je als controle nog kan doen is elke toer tellen of je de helft van je aantal lossen aan vasten hebt. In het geval van het patroon, haak je rond met 46 vasten en 46 lossen.

Als het goed is ben je in het geval van het patroon geëindigd met 2 toeren Viva.

Afwerking:


Hecht je draadjes af. En naai de bovenkant dicht. Ik deed dit met een lange draad Viva welke ik telkens door de lossen opening haalde.


Door elke losse opening haal je de draad
Je kan de muts nu met de begin en eind draad dicht trekken. Sluit de muts.


Bijna klaar...
Ik heb een liefde voor mutsen met pompoms, op deze muts kan zo’n gezellige pompom natuurlijk dan ook niet ontbreken!

Maak een pompom met de Merino+


Pomptidompidom... oh nee pompom!
Naai de pompom op de muts...


Winterklaar!
...en de kou en sneeuw kan komen!

donderdag 19 oktober 2017

#LANGetantesetjesjaal

Wauw, wat een leuke reacties zijn er afgelopen weken voorbij gekomen op de #LANGetantesetjesjaal!

#LANGetantesetjesjaal
Ik mocht ruim twee weken terug bij Rits in een bloggersfeestje organiseren voor het toffe merk Lang Yarns. Het leek ons leuk om een project te maken waar de dames die naar Zwolle waren afgereisd lekker mee aan de slag konden. Over het algemeen vind ik praten, een boel gezelligheid en haken nooit een hele goede combi... Ik moet namelijk zelf altijd alles weer uithalen wat ik tijdens zo'n middag heb zitten haken, omdat ik niet heb zitten opletten en ben dan meestal weer net zo ver als waar ik begon, bloos! Kennen jullie dat? Het moest dus niet een te moeilijk patroon worden, want zo'n middag tussen de wolletjes bestaat namelijk alleen maar uit gezelligheid en veel geklets; Zo ontstond de #LANGetantesetjesjaal! 

Bij het haken van de sjaal hoef je niet al te veel bij na te denken. En hoewel het de afgelopen dagen heerlijk weer was, kan je dit tijdens de gure herfstavonden lekker voor de buis weg haken ;) De franjes maken de sjaal lekker stoer.

Met de bolletjes Viva en Merino+ wilde ik graag een mooie combinatie maken. De Viva (100% scheerwol) is een gemêleerde draad en de Merino+ (100% scheerwol) is een prachtige uni draad, beide hebben ongeveer dezelfde dikte maar een hele andere uitstraling. Te gek om te combineren dus! 

De dames die op het feestje aanwezig waren gingen al kletsend lekker aan de slag en afgelopen tijd heb ik op Instagram al diverse varianten voorbij zien komen, zo leuk!

Maar nu, kan jij de sjaal ook m(h)aken! Onder deze blog kan je het patroon vinden en kan je er lekker mee aan de slag. Een mooie herfstsjaal, misschien een nog bredere en langere die lekker vaak om de nek kan voor de koude wintermaanden... Een sjaal voor jezelf, maar ook heel tof voor de man, lekker stoer, neem maar eens een kijkje op de site, de bolletjes Viva en Merino+ zijn namelijk ook in hele stoere mannenvariaties te krijgen! 

Mocht je komende dagen (vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober a.s.) naar Zwolle af reizen voor de Nederlandse Breidagen, Rits in heeft toffe pakketjes gemaakt in verschillende kleurcombinaties van de twee garens en ik ben daar ook gezellig, dus mocht je nog vragen hebben, weet je me te vinden...

Heel veel haakplezier! 

Liefs, 
Liset

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#LANGetantesetjesjaal

Materiaal:

3 bollen Lang Yarns Merino+
3 bollen Lang Yarns Viva

Haaknaald 5 of 6 afhankelijk van hoe los of strak je haakt (het voorbeeld in het patroon is gehaakt met haaknaald 6).

Formaat sjaal:

Lang +/- 2.20 mtr inclusief franjes
Breed +/- 20cm

Patroon:

Haak met de Merino+ 300 lossen.

Mocht je de sjaal langer of korter willen maken hou er dan rekening mee dat je aantal lossen deelbaar door 2 zijn.


Toer 1:
Haak in de 2de losse vanaf de haaknaald een vaste, *haak een losse, sla een losse van de lossenketting over en haak in de volgende losse weer een vaste*, herhaal van * tot * tot je nog 2 lossen over hebt, haak een losse, maak een vaste maar maak de vaste af door ‘m met de Viva door te halen en aan te hechten. Hecht de draad van de Merino+ goed af, die zit nog los. Keer je haakwerk.

 



Toer 2:
Haak een losse, haak een vaste in de losse van de vorige toer, *haak een losse, haak een vaste in de losse van de vorige toer*, herhaal van * tot * en eindig met een vaste in de eerste losse van je vorige toer, keer je haakwerk.
     


Toer 3:
Haak een losse, haak een vaste in de losse van de vorige toer, *haak een losse, haak een vaste in de losse van de vorige toer*, herhaal van * tot * en eindig met een vaste in de eerste losse van je vorige toer, maar haak de vaste af met de Merino+ net als je in toer 1 hebt gedaan met de Viva. Hecht je draad weer af en keer je werk.


Toer 4:
Haak zoals hierboven beschreven verder, haak telkens 1 toer met de Merino+ en 2 toeren met de Viva.


In totaal 31 toeren.

Toer 32:
Haak met de Merino+ een losse, haak in elke vaste en losse een halve vaste zo ontstaat er net als aan de andere kant van je haakwerk een wat breder randje.

Maak aan beide kanten van de sjaal franjes met de Merino+.

Veel draag plezier! 








donderdag 14 september 2017

Haken en Breien voor de Voedselbank Zwolle, samen houden we Zwolle warm!

Zo, de vakantieperiode is weer voorbij, hoog tijd dus voor een blog. Dit keer niet zo maar een blog, maar een blog met een oproep aan jullie als lezers...

Rits In, de plaatselijke handwerkwinkel, bestaat namelijk 5 jaar! Nou ja de winkel bestaat eigenlijk al heel lang zoals mensen in en uit de buurt van Zwolle weten, maar de eigenaressen Evelien en Mieke zitten er 5 jaar in en dat moet gevierd worden. De dames hebben het geweldige idee bedacht (om na het succes van de vlaggetjeslijn voor Koningsdag vorig jaar), samen mutsen, sjaals, haarbanden, colsjaals etc. te gaan haken en breien voor de Voedselbank Zwolle en deze bij de kerstpakketten voor de mensen te doen. Super mooi initiatief, maar ook een pittig initiatief... Ze hebben er namelijk ruim 2000 nodig!!!!!

Ja, je leest het goed, ruim 2000 sjaals, mutsen, colsjaals, haarbanden om mede Zwollenaren er van het winter warm bij te kunnen laten lopen. De actie is vorige week donderdag afgetrapt in de winkel van Rits In, een groep van 15 dames kwam gezellig haken en breien en de eerste mutsen, sjaals, omslagdoeken en haarbanden zijn dan ook binnen! 

Maar nu dan ook de vraag aan jou? Draag jij dit geweldige initiatief een warm hart toe en wil je ook meehelpen? Dat kan! Er zijn verschillende opties, via de site van Rits In kan je kijken wanneer er een ochtend, middag, avond gepland staat om samen aan de slag te gaan, hiervoor kan je je opgeven via info@ritsin.nl. Natuurlijk mag je ook lekker thuis zelf aan de slag, of gezellig met je haak- of breiclubje! Heb je geen tijd om zelf te haken of te breien? Restjes wol, overtallige bolletjes het is van harte welkom in de winkel! Het enige waar je misschien rekening mee kan houden als je aan de slag gaat, is dat we graag mannen en dames maten willen! Het is namelijk niet in te schatten hoeveel kinderen en of er kinderen aanwezig zijn, vandaar dat er gekozen is om voor volwassenen hoofden en nekken te gaan haken en breien ;)

Je bijdrage(n) kan je inleveren tot 30 november 2017 bij Rits In aan de Assendoperstraat 105 in Zwolle. 

Mocht je patronen zoeken om mee aan de slag te gaan? Hieronder vindt je mijn patroon van een old school haarband... Ik maakte de haarband met 1 bolletje Durable Cosy. Het is een eenvoudig patroon, mocht je een beginnende haker zijn en je kan stokjes? Dan gaat deze haarband je ook zeker lukken! Mocht je met een ander wolletje willen haken, het patroon is makkelijk aan te passen!


Patroon Tante Setje’s Old school haarband…

Materiaal:
Durable Cosy  1 bol (á 50 gram)
Haaknaald 5/6 (afhankelijk van hoe los of strak je haakt.

Maat:
Plat liggend aan elkaar gehaakt +/-25 cm (totaal +/-50 cm lapje haken), breed +/- 9cm

Patroon:

Haak 10 lossen + 3 lossen (1ste stokje)

Toer 1: Haak 10 stokjes, totaal  11 stokjes met de 3 lossen die je extra haakte bij de opzetlossen., keer je werk.

Toer 2 t/m 28:
Haak 3 lossen (1ste stokje) + 10 stokjes en keer naar elke toer je werk.

Na +/- 28 toeren was voor mijn hoofd de maat goed, meet tijdens het haken af en toe even of je er al bent en maak de haarband zo passend op je eigen hoofd.

Maak je haakwerk aan elkaar vast d.m.v. te sluiten met 11 halve vasten, knip een wat langer stuk draad af voor het afhechten, deze draad gebruik je voor het plooien van de haarband. Modeleer een beetje de haarband terwijl je het naar elkaar toe vouwt en draai de draad er een aantal keer om heen en hecht af!

Tante Setje's old school haarband!

Mocht je nog meer inspiratie of een patroon zoeken? Nienke van Mooi van Draad maakte een super tof patroon van een muts, het patroon vindt je hier

De muts die Nienke speciaal voor deze
actie heeft ontworpen!
Foto: Nienke Landman

Nogmaals, alles mag, elk patroon, elke kleur, het maakt niet uit, het gaat er om dat iedereen er warm bij loopt deze winter, samen houden we Zwolle warm! 

Doe je ook mee?

Liefs,
Liset



zondag 25 juni 2017

Candykussen!

Ik schreef het hier al wel eens vaker... Maar het is weer gebeurd, verliefd op een bolletje wol! Ik denk dat de meeste mensen die mijn blog lezen dat wel herkennen, toch? Je ziet een bol of streng met prachtige wol en je denkt; Oh...!

Nou ik dacht het van de week weer hoor, toen ik de streng Young van het merk Lang Yarns zag... Wat een snoepje die kleurrijke streng! Snoepjes, lolly's, regenboog, het schoot allemaal door mijn hoofd.

Zo mooi al die blije snoep kleurtjes!
Een kussen, tsja, ik heb nou eenmaal (ook) een liefde voor zelfgemaakte kussens, dus dat moet het worden! Met al die toffe kleurtjes, ik zag het direct voor me. Alleen nog de vraag, haken of breien? Door het verloop van kleur leek het me toch tof om er mee te gaan breien. 

De draad is een 100% wol (merino), geschikt voor naald 20. De looplengte is 45 m, dus ik was heel benieuwd of het ging lukken voor de voorkant van een kussenhoesje. Hup, de breinaalden er bij en breien maar...
Heerlijk verloop van kleur!
Ik zette 18 steken op en breide in de tricot steek (oneven toeren recht, even toeren averecht) een lap van +/- 35 cm bij 35 cm (in mijn geval 26 toeren), na de 26ste toer afkanten. Ik had dus genoeg aan 1 streng voor de voorkant! Ik zocht er nog een gezellig stofje bij voor de achterkant en een nieuw kussentje kan er weer bijna bij op de bank.

Lekker kleurrijk stip
stofje er bij!
Ik naaide met hulp van de naaimachine de gebreide kant op het stofje. Ik vind het elke keer nog weer een uitdaging, maar het is weer gelukt!


En klaar is het blije, gezellige, Candykussen!
Onder een stolp zou het wolletje
ook niet misstaan...;)

Heerlijk al die kleurtjes!
Even storen tijdens het foto's maken
en direct maar even keuren of
het lekker ligt...
En weer een gezellig kussen er bij!

Tot de volgende keer! 

Liefs, 
Liset


zaterdag 20 mei 2017

La vie en rose...

Nieuwe bollen, ik ben er gek op! Ik mocht twee weken geleden al kennis maken met de nieuwe Durable Cosy Fine toen ik aan de slag ging met gezellige plantenmandjes. Maar nu heb ik er een heerlijk omslagdoek mee gehaakt in mijn favoriete kleuren combi!

Mijn favoriete
rood-roze-oranje-combi!
Misschien heb je hem al wel via verschillende social media kanalen voorbij zien komen de "Shape of you" omslagdoek die Wieke heeft ontworpen voor Durable Yarn. Het is zo'n leuk patroon en het haakt heerlijk weg. 

De omslagdoek haak je van hoek naar hoek in de V-stitch met haaknaald 5 en met 9 bollen Durable Cosy Fine. Als je het patroon aan houdt zoals Wieke het beschreven heeft heb je 6 bollen nodig voor de basis kleur, 1 bol voor het streepje en 2 bollen voor het laatste stuk. Ik heb gekozen om er ook nog een bolletje Durable Glam bij te doen en daarmee heb ik het randje gehaakt. Het patroon kan je hier vinden.

Een randje met de Durable Glam
voor een sprankelend tintje...
Na wat haakuurtjes, een heerlijke omslagdoek rijker en eentje met een niet al te lange punt (waar ik zelf wel een keertje blij van word), je kan hem ook goed met de punt naar voren dragen als sjaal, ik hou d'r van. Dus tsja, het zal nog wel niet de laatste zijn... Heb nog genoeg kleuren combi's in gedachten, haha! 

Het eindresultaat...

Love deze combi, maar nog genoeg
leukerds te bedenken ;)
Maar neem zelf maar eens een kijkje bij alle mooie kleurtjes die er zijn van dit garen... klik hier!

En? Zat er wat voor je bij? 

Pak je kans! Bij Rits In maak je namelijk kans op een sjaal naar keuze, neem snel een kijkje op de blog van de dames hoe en wat je ervoor moet doen. De sjaal van Wieke is namelijk vernoemd naar het nummer van Ed Sheeran en tsja toen was het plan bij Rits In er al snel om niet alleen een toffe combi te delen maar ook een passend liedje er bij te bedenken... Uitdaging dus bij deze give away, zet 'm op! 

Over dat liedje gesproken, die was nog niet zo maar bedacht in mijn geval... Roze... Dat is toch wel de basis van mijn sjaal en niet alleen deze! Maar met roze kwam ik dus al snel uit op allerlei Kinderen voor Kinderen liedjes (waar ik overigens echt wel fan van ben!), hmm toch nog even verder zoeken. "La vie en rose", nummer van Edith Piaf uit 1946, regelmatig gehoord op de lp speler van opa en oma of mijn ouders, ach en zeg nou zelf, mijn leven is best roze...

"La vie en rose..."
Ja, die van mij wel! 

Tot snel! 

Liefs, 
Liset

dinsdag 9 mei 2017

Kussenliefde...

Nog een liefde van me... kussens! Het liefst zelf gemaakt, geborduurd, gehaakt, vrolijke zelf genaaide stofjes, afgewisseld met een gezellig gekleurd effen exemplaar tussen door, onze bank ligt er vol mee. En kussens zijn niet alleen leuk voor binnen, ook buiten kleuren ze de boel gezellig op!

Met een voorzichtig voorjaarszonnetje
krijg je toch zin in de zomer?!
Begin van het jaar maakte ik tijdens de Nieuwjaarsreceptie bij Wolplein kennis met Yarn and Colors, een nieuw merk, met prachtig gekleurde bolletjes en véél soorten gekleurde bolletjes kan ik je vertellen! Neem hier maar eens een kijkje bij de garens en de kleurtjes, dan kan je het zelf zien.

We kregen een doos vol heerlijke bollen mee in lekkere knal kleurtjes. En laat er nou net in diezelfde week ook een te gek gehaakt kussen voorbij zijn gekomen op de blog van Wolplein met één van de soorten bollen die ik had gekregen, de Super Must-Have! En ja, met een liefde voor kussens... Dus hup, aan de slag met het patroon .

Misschien heb je het kussen al eerder voorbij zien komen op mijn IG-account of Facebook pagina, ik maakte namelijk al eerder een geel, groen, oranje variant met een gezellig stofje als achterkant.

Geel, groen, oranje variant
met gezellig bijpassend stofje!
Toen mocht ik nog zo'n fijn kussen haken, in mijn favoriete kleuren... Ja inderdaad rood, roze, oranje! Ik kan er zo blij van worden.

De Super Must-Have is geschikt voor haaknaald 6/7. Het kussen heb ik echter op 5 gehaakt zoals aangegeven in het patroon. Voor het kussen gebruikte ik 3 bollen van de kleur 'Girly Pink', 1 bol 'Pepper' en 1 bol 'Cantaloupe". De achterkant van het kussen haakte ik alleen in vaste en wisselde daar wat met de kleuren.

Tijdens onze vakantie in Oostenrijk begon ik te haken aan het kussen, er kwam even een skiduim tussen door die voor wat vertraging zorgde...

Heerlijk haken...

Achterkant van het kussen...
...Maar, hij is af! En de timing kan eigenlijk niet beter, met een voorzichtig middagzonnetje kon die vanmiddag lekker in de tuinstoel, kopje thee er bij en genieten maar!

Lekker buiten genieten!
Het zijn net snoepjes die
kleine bolletjes die ik op de Handwerkbeurs
in Zwolle kocht...
Voorlopig blijf ik nog even in de "kussen-maak-modus", er komen twee workshops aan aankomend weekend bij Rits In. De 'Tunisch kussen haken workshop' en een gezellige 'Moederdag workshop' voor beide workshops zijn eventueel nog plekjes vrij!

Tot snel!

Liefs,
Liset

maandag 3 april 2017

Let's get chunky!

En daar was die dan afgelopen zaterdag... Het 'Let's get chunky' magazine van Borgo de Pazzi! Zo tof om het magazine eindelijk in handen te hebben...

Lotje is Borgo de Pazzi fan...
Samen met een hele boel andere bofbipsen mocht ik in december van 2016 naar Trollenwol om daar met Borgo de Pazzi kennis te maken. En dat er nu een magazine is met allemaal te gekke projecten die we met zo'n onwijs leuke, creatieve groep 'Borgo Babes' ;) hebben mogen maken maakt me trots!

Voor het magazine heb ik twee patronen gemaakt, een gehaakt kattenmandje; Cosy cat basket! En ons eigen zwarte monstertje wilde wel model zijn voor de foto's. Ze ligt graag in het mandje te luieren of te knorren.
Lot ligt graag lekker te chillen in
het gehaakte kattenmandje
Ook maakte ik een haarband; Old school turban! Helemaal hip zijn ze weer de haarbanden en voor de koude voorjaarsochtenden ook nog wel aangenaam. 

Old school turban!

Lekker warme oortjes
tijdensde koude voorjaarsochtenden...
En nu ligt het magazine dus in de winkels... Nu ik het typ verschijnt er weer een smile van oor tot oor op mijn gezicht, bloos. Wil je ook zo'n te gek magazine met maar liefst 37 te gekke patronen? Klik dan hier voor de verkooppunten!

Weet je wat helemaal leuk is...? Met je aankoop van het magazine steun je ook nog het goede doel! Van de opbrengst van elk verkocht exemplaar  wordt er een gedeelte van de opbrengst in de vorm van garen geschonken aan organisaties die bijdragen aan het welzijn van eenzame ouderen in Nederland, zoals het initiatief Samen Breien van het Nationaal Ouderenfonds.

En nu ga ik lekker aan de slag met één van de toffe patronen uit het magazine van één van de andere meiden. De wol die ik er voor gebruik is in ieder geval door Lot al goedgekeurd om lekker in te knorren... Denk dat wanneer het project af is ik weet wie er in de buurt te vinden is!

Lekker knorren in de wol...
Tot snel! 

Liefs,
Liset

P.s. Bij deze wil ik ook nog even gebruik maken om Bert Noorderijk van BN Agenturen te bedanken, Bert heeft dit alles voor ons mogelijk gemaakt! Dank je wel Bert voor deze geweldige ervaring!