maandag 9 oktober 2023

De Durable Haakagenda 2024 is er! Errata agenda!

In mijn vorige blogbericht liet ik je al weten dat ik de Durable Haakagenda voor 2024 heb mogen ontwerpen en inmiddels is hij er in het echt, woehoe! 

Wat blijft het toch bijzonder om
iets in handen te hebben wat je
zelf hebt gemaakt!

Een maandje geleden was de lancering van de agenda bij CreaMijn, wat een feest, alles was tot in de puntjes geregeld! Veel mensen, bekend en onbekend, hadden de moeite genomen om op die zonnige zaterdagochtend naar Genemuiden te komen. Zo ontzettend leuk en lief!

Heerlijke gebakjes maakte het
feest compleet!
 
Mijn gezicht einde dag zegt denk
ik genoeg...

Komende weken staan voor mij in het teken van twee evenementen. Namelijk de Nederlandse Breidagen in Zwolle en de KreaDoe in Utrecht. 

Aankomende vrijdag en zaterdag (13&14 oktober 2023) zijn in de IJsselhallen de Brei- en Haakdagen. Wanneer je (net als ik) dol op mooie wolletjes bent is dit een feestje om heen te gaan. Klik hier voor meer info. 

Ik ben deze twee twee dagen te vinden bij stand nr 19 van Stoffen & Stiksels. Vrijdag en zaterdag ben ik daar van 10.00 uur tot 12.00 uur. Ik neem de projecten uit de agenda mee en uiteraard is de agenda te koop voor de liefhebber. 

Hier zie je aantal projecten uit de
agenda...

De KreaDoe in Utrecht, daar ben je vast wel eens geweest, of je hebt er vast wel eens iets over gehoord. Deze beurs is een walhalla voor creatieve mensen. Niet alleen haken en breien kan je hier vinden, maar nog zo veel meer. Klik hier om naar de site van de KreaDoe te gaan

De KreaDoe is dit jaar van woendag 1 november tot en met zondag 5 november (2023). Ik ben dit jaar zelf bij de inspiratiestand van Durable, van woensdag tot en met zaterdag. Uiteraard kan je hier ook alles uit de agenda komen bekijken. Ook kan je alle garens van Durable komen bekijken en zijn er nog heel veel meer projecten te bewonderen. Ook hier, zal op de beurs (niet bij de Durable stand) de agenda op diverse plekken te koop zijn! 

Mocht je naar één van de twee, of misschien wel beide beurzen gaan, kom dan vooral even gezellig langs! 

Heb je het (gratis) patroontje al gezien wat ik m(h)aakte ter introductie van de agenda? Een gezellige, kleurrijke gehaakte boekenlegger! Ook super handig voor bij de agenda... Het patroon staat op de site van Durable, klik hier om naar het patroon te gaan.

Het gehaakte boekenleggertje
die je ook voor de agenda
kunt gebruiken!

Dan nog even dit... 

Bij een agenda maken komen veel dingen kijken, één daarvan is patronen schrijven en daar kunnen wel eens foutjes of onduidelijkheden in sluipen. Wat voor de één vanzelfsprekend is, kan voor een ander iets onduidelijks zijn. We zijn en blijven mensen!

Misschien is het je opgevallen, maar misschien ook helemaal niet... De schrijfwijze van de agenda is namelijk wel een beetje anders dan je van mij kent. De agenda heb ik in opdracht voor Durable gemaakt en zij hanteren een 'eigen manier' (stijl) van patronen uitbrengen/schrijven. Heel logisch, ik doe dat ook bij mijn boeken en losse patronen. Niets mis mee, maar misschien is het dus wel net even anders dan je van mij gewend bent!

Daarom wil ik dan ook graag even aandacht vragen voor het kopje 'Patrooninfo en tips' bij de patronen. Hier staat namelijk (als het goed is) alle info die je moet weten voor je aan een patroon begint. Snap dat je uit enthousiasme lekker wil beginnen, herkenbaar, maar het is wel handig om dit even door te lezen. Hier staat bijvoorbeeld, of je wel of niet na iedere toer moet keren, of dat je eventueel wat extra lossen op kan zetten voor het verkeerd tellen etc... 

Ik vind het super tof om te zien dat er al projecten voorbij komen die met veel enthousiasme gem(h)aakt worden. Dat blijft toch iedere keer weer een momentje hoor, big smile hier! 

Mocht het zo zijn, dat iets niet duidelijk is of je komt een fout in het patroon tegen, laat het me dan even weten via een DM of mailtje (tantesetje@hotmail.com). Mijn blog is namelijk ook super handig voor dit soort dingen ;) 

De 'foutjes of onduidelijkheden' (errata) zal ik in onderaan deze blog vermelden. Dan zijn ze voor iedereen beschikbaar en wanneer nodig kunnen ze hier ook aangevuld worden.

Nou, werd het in eens ook nog even een huishoudelijke mededeling, haha! 

Ik schreef het ook al in mijn vorige blog, maar wat was het een feestje om de agenda te mogen maken! Dit heb ik niet alleen gedaan, dus mijn speciale dank wil ik hier dan ook nog even noemen aan Chantal, Inge, Alexa en natuurlijk Durable, dank jullie wel voor alle hulp, enthousiasme, steun, pracht foto's en nog veel meer!  

Als laatste wil ik ook nog even stil staan bij alle lieve, enthousiaste reacties, in welke vorm dan ook, die ik heb mogen ontvangen wat betreft de agenda, hartverwarmend, dank! 

Dit was 'm weer voor deze keer, wie weet zie ik je komende week in het Zwolse of over een paar weekjes in het Utrechtse... en anders tot de volgende keer hier! 

Liefs, Liset

P.s. Ohw ja, mocht je het leuk vinden om te delen wat je uit de agenda hebt gem(h)aakt? Gebruik dan de hashtag #durablehaakagenda2024! 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Errata Durable Haakaganda 2024; 

 • Januari 'bonteretrodeken'

  • Het aan elkaar-zet-schema klopt niet! Gelukkig maakt het bij deze deken niet zo heel veel uit... Maar het juiste schema is;   • Bij blok 11, staat bij de laatste toer dat je die 1x haakt met kleur A, dit moet zijn twee keer!
  • Bij blok 20, staat bij de laatste toer dat je die 1x haakt met kleur A, dit moet zijn twee keer!

 • November 'Tof Gehaakte Golfjesset (Sjaal & Muts)

  • Bij de 'opzet' staat:
   'Haak 514 l ( + 10 l extra = 524 l )'
   Voor het patroon van de sjaal moet je 514 lossen haken, maar zoals beschreven bij (patroontips & info) kan je voor het eventuele 'mis tellen' bij zo veel lossen, een paar extra lossen opzetten, vandaar die +10! 

  • Ter verduidelijking; De 'dalletjes' (3 samen gehaakte stokjes) komen boven de 'dalletjes' (golfje naar beneden) en de 'bergjes' (3 stokjes) komen op de 'bergjes' (golfje naar boven). 

   Het patroon begin en eindig je met een dalletje! 

 • September 'Gehaakte Granny Vestje'

  • Soms is er wat verwarring bij toer 1, de één leest het anders als de ander. Ter verduidelijking; Je moet daar 6x 3 stokjes groepjes hebben!
  • Onder toer 25 staat; 
   'Haak vervolgens de twee panden aan elkaar bij de rug.'
   Dat doe je pas wanneer je bij dat gedeelte van de rug bent aangekomen! Niet op het moment dat je het leest... Ga dus gewoon door bij 'Rug van het vest', dan lees je vanzelf, wanneer je de twee panden aan elkaar haakt! 

  • Bij toer 63 staat; 
   'Haak langs toer 55 in iedere v rondom.......'
   Dit moet zijn: Haak langs toer 55 in iedere STEEK rondom.....!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten