dinsdag 12 februari 2019

Vrolijke strepen sjaal!

Van de week liet ik al de eerste #vrolijkestrepensjaal zien op Instagram en Facebook, er kwamen wat sneakpeaks voorbij van andere versies en gisteren vertelde ik al in mijn blog van de #zachtestrepensjaal dat ik vandaag terug zou komen... Dus, hoi, daar ben ik weer! Ik ga hieronder straks alles vertellen over deze toffe voorjaarssjaal en (voor wie wil), kan zelf ook lekker aan de slag, want het patroon zal ik onderaan dit blogbericht plaatsen.

#vrolijkestrepensjaal
Heerlijke sjaal om het voorjaar tegemoet te gaan!

In mijn blog van gisteren schreef ik al dat het bijna weer zo ver is; Handwerkbeurs 2019! Ik heb er echt heel veel zin in, zelf ben ik de middagen (vanaf 12 uur) op donderdag, vrijdag en zaterdag gezellig in de stand van Rits in (standnr. 82) en ook wat projecten mee, waaronder dus deze "Vrolijke Strepen Sjaal(s)". Rits in heeft ook een super leuke aanbieding tijdens de beurs voor deze sjaal (ook in de winkel), dus kom gezellig langs!

Vorig jaar maakte in voor de Handwerkbeurs 'de #stoeredeken voor hem', met de V-steek (patroon kan je hier vinden), dit jaar gebruikte ik dezelfde steek, maar dan voor een leuke sjaal. Voor zowel de deken als de sjaal gebruikte ik het garen 'Double four' van Durable. Een 100% katoenen garen, zeer geschikt nu we weer de richting van het voorjaar op gaan! Het (matte) garen is in heel veel verschillende kleurtjes verkrijgbaar en daardoor zijn er ook super veel combinaties mogelijk voor deze sjaal... Neem hier maar eens een kijkje voor alle kleurtjes!

De sjaal haakt lekker snel weg met haaknaald 5,5 en als je het patroon door hebt, hoef je er niet meer bij na te denken, dat kan ik soms heel fijn vinden... Herkenbaar?

En wat is het toch leuk om mooie kleurcombinaties te maken, alle bollen op tafel, ik vind dat geen straf om naar te kijken! Maar niet te lang, want mijn vingers beginnen dan ook te kriebelen en mijn ogen willen graag zien of de kleuren in mijn haakwerk net zo mooi combineren als dat ze op tafel deden...
Heerlijk kleurtjes combineren!
Ik gebruikte voor elke sjaal 5 kleuren, de combinaties die ik maakte zijn;

2182 Ochre, 236 Fuchsia,
2147 Bright green, 232 Pink,
222 Bordeaux
375 Petrol, 232 Pink,
2180 Bright yellow, 2138 Pacific green,
236 Fuchsia
2182 Ochre, 232 Pink, 2239 Brick,
2212 Linnen, 236 Fuchsia
En dan nu ga alles over hoe je de sjaal zelf kan m(h)aken...

--------------------------------------------------

"Vrolijke strepen sjaal" 

Benodigdheden:


  • 5 bollen Double four van Durable
  • Haaknaald 5,5, 6 en 6,5, ja drie haaknaalden! En dan is het eigenlijk ook nog afhankelijk van hoe los of strak je haakt of je misschien nog een andere maat nodig hebt. Dit zijn in ieder geval de 3 maten waar ik gebruik van heb gemaakt.
  • Schaar
  • Stompe stopnaald voor het afhechten van de draadjes 

Overige info patroon:

Wil je je sjaal langer of korter maken? Zet dan een x aantal lossen op die deelbaar zijn door 2.

Haak je lossenketting en je eerste toer in dezelfde kleur, bij toer 2 begin je met een nieuwe kleur. De laatste toer (toer 16) eindig je met de kleur waar je ook mee begonnen bent (4 toeren in totaal van deze kleur).

Je haakwerk zijn V-tjes van twee stokjes, ZONDER een losse er tussen!

Aan het begin van je toer haak je altijd 2 losse, dit is je eerste stokje. 

Keer je haakwerk na elke toer.

Wissel na elke toer van kleur.

Patroon:

Haak met haaknaald 6,5: 248 lossen, dit is inclusief je 1ste stokje van de 1ste toer. 

Toer 1;
Haak met 5,5: in de 4de losse vanaf je haaknaald een stokje, haak in iedere volgende losse een stokje tot je aan het einde bent (totaal 246 stokjes). 

Toer 2: 
Haak 2 lossen (1ste stokje), haak 2 stokjes tussen het 2de en 3de stokje van de vorige toer, *sla 2 stokjes over en haak 2 stokjes, herhaal vanaf *, haak door tot het einde en eindig met een stokje in de losse van je vorige toer.

Toer 3: 
Haak 2 lossen (1ste stokje), haak stokjes tussen de twee stokjes van je vorige toer, zo zie je dat er v-tjes ontstaan en herhaal dit tot het einde en eindig weer met een stokje in de losse van je vorige toer. 

Toer 4 t/m 16:
Idem als toer 3. 

Haak nu aan de lange kanten van je sjaal, met de kreeftsteek, nog een randje langs je sjaal. Gebruik hier voor haaknaald 6. De kreeftsteek haak je door middel van vasten in tegengestelde richting te haken. 

Nu alleen nog even je draadjes afhechten en je #vrolijkestrepensjaal kan om je nek! 
Veel m(h)aak plezier! 

--------------------------------------------------

Nu laat ik jullie alleen nog even het eindresultaat zien van de 3 combinaties die ik maakte...

Gezellige kleurtjes, love it!
Voor bij mijn zelf gemaakte jurk, moet
natuurlijk ook een zelf gemaakte sjaal!
Lekker druk, maar ik hou er van!
Morgen kom ik nog één keertje voor de beurs bij jullie terug, fijne avond en tot morgen!

Liefs,
Liset










6 opmerkingen:

  1. Ook deze sjaal lijkt me echt een topper om te kunnen haken. Je wordt er 'vrolijk' van...
    groetjes sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leukerd!!! Ik ga mijn wolvoorraad maar eens induiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ga ik ook proberen te haken groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb het pakket vrolijke kleuren sjaal besteld en ontvangen. Elke toer begint met een andere kleur. Hoe hecht ik die vele draadjes af?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er allemaal leuk en gezellig uit. 👍

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Borrow money here today at 3% interest rate. Sawda Capital Finance offers all kinds of financial services of all sizes ranging from individuals, companies, and traders globally./Our services are 100% guaranteed and risk-free.

    We build just the right financing for each client, with simple paperwork, quick approvals, and flexible payment schedules. For further details, Kindly contact us via email At sawda.finance@gmail.com

    Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved, Looking forward to rendering the best of our services to all esteemed clientele globally.

    BeantwoordenVerwijderen