zaterdag 24 december 2016

Feestelijke omslagdoek!

Wat een fijne tijd vind ik dit, kerstboom, lichtjes, kaarsjes, lekker eten, samenzijn met familie en vrienden; It's the most wonderfull time of the year!


Vorige week plaatste Claire op haar blog een patroon van een feestelijke omslagdoek met een glittertje, super feestelijk voor deze tijd van het jaar. En toen Mieke van Rits In, tijdens een bezoekje aan de winkel, ook met een kerstvariant bezig was, was ik ook om! Eerst heel wat kleurcombinaties neergelegd maar het ging toch een keer geen kleur worden... maar zwart! Een altijd handig om te hebben kleur. De zwarte omslagdoek die ik al eens eerder haakte heb ik inmiddels een aantal keren naar niet al te gezellige gelegenheden om gehad en pak ik dus niet zo snel, hoog tijd voor een wat "vrolijkere" variant! En met de kerst voor de boeg...

De zwarte By Claire 2 Soft Mix en Sparkle gingen mee naar huis. Thuis met een fijne grote haaknaald aan de slag, lekker haken tijdens het kijken en luisteren naar Serious Request! Ik wisselde 2 toeren BC2 af met een toer Sparkle, de laatste toer (het randje) eindigde ik met de Sparkle. Zo ontstond er een prachtige feestelijke omslagdoek met een subtiel glimmertje er in, helemaal goed voor deze tijd. Maar ja wel een beetje zwart!



De omslagdoek mocht toch wel een klein beetje kleur krijgen. Ik haakte in mijn favoriete kleuren van de Sparkle (Red, Fuchsia, Ocher, die in dit geval voor oranje door gaat ;)) drie rozen uit het boek Haakgeluk 2, nog een paar blaadjes er bij... Ik legde het in de punt van de omslagdoek om te kijken hoe het zou gaan worden... Het lukte weer hoor; Spontaan verliefd! Hup vast naaien die bloemen en blaadjes. Super blij met het eindresultaat en klaar voor kerst!




En als ik de omslagdoek niet draag, is iemand anders er ook nog blij mee... 


Ik wil iedereen hele fijne, warme dagen toewensen met de mensen die jullie lief zijn, geniet van elkaar en het samenzijn; Merry Xmas!



Liefs,

Liset

zaterdag 10 december 2016

Fonty & Borgo de Pazzi wolfuif!

Afgelopen zondag was ik één van de blije gezichten op de Fonty en Borgo de Pazzi wolfuif bij Trollenwol in Driebergen georganiseerd door Lisanne van Draad en Praat. Samen met Frederika, één van de twee blogsters van Crochet Addict, ging ik naar Driebergen. Al keuvelend in de auto over wolletjes en de nieuwsgierigheid naar wat ons te wachten stond, zat de reis er zo op! Eenmaal binnen bij Trollenwol was het de ene leuke ontmoeting na de andere. Wat is het toch een feest om samen met andere wolgekkies bij elkaar te komen en uren over fijne wolletjes en leuke projecten te mogen kletsen!

Ik zelf, was helemaal niet bekend met beide merken. Vooraf had ik thuis al even een beetje op internet gespeurd maar liet me graag verrassen. Katelijne van Trui Magazine vertelde ons iets over beide merken en zo kwam ik er achter dat beide merken zich onderscheiden door het gebruik van natuurlijke materialen.

Fonty komt uit Frankrijk, de Creuse, bij het maken van de garens vindt het volledige productieproces ook plaats in Frankrijk met personeel uit de eigen regio. Ze zijn ook zeer vooruitstrevend in het respect voor zowel milieu- als diervriendelijkheid. Het assortiment van Fonty heeft een ruime keuze uit merino wol, wol-zijde, wol-katoen, mohair, alpaca, bambou etc. De garens zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de wol speciaalzaken.

Borgo de Pazzi komt uit Italië en onderscheid zich net als Fonty door het gebruik van natuurlijke materialen. Ook hier vindt de gehele productie van de garens plaats in Italië. De collectie is zoals de Italianen het noemen van "haute couture" kwaliteit. In de collectie van Borgo de Pazzi kan je ook veel verschillende soorten ontdekken zoals het gebruik van merino, alpaca etc.

We begonnen de middag met het Sinterklaasdobbelspel, een tafel vol heerlijke bolletjes van beide merken lachte ons toe. Er werd van links naar rechts doorgeschoven en regelmatig vlogen de bolletjes door de lucht naar de "nieuwe tijdelijke" eigenaar, heerlijke chaos. Aan het einde van het spel had iedereen een fijn stapeltje bolletjes.


De bolletjes die je kon
winnen bij het Sinterklaasdobbelspel!

Na het spel kon je lekker aan de slag als je wilde met de gewonnen bolletjes, maar er werd vooral veel gekletst, wolletje hier, wolletje daar, gesnoept van het lekkers wat een ieder had meegenomen; kortom genieten!

De middag vloog voorbij en voor we het wisten was het 15.00 uur geweest en was het tijd om richting huis te gaan. Bert Noorderijk van BN Agenturen die agent is voor beide merken in Nederland had een enorme verrassing voor ons... Er stonden tassen vol met prachtige bollen voor ons klaar. En niet één maar maar liefst drie... Met rode wangen nam ik de heerlijke tassen in ontvangst! Dank je wel Bert! De achterbank was vol...!

Eenmaal thuis alles eens rustig bekeken en gevoeld. Het ene bolletjes nog zachter dan de andere... De ene streng nog groter dan de ander... Hier zien jullie al het moois wat er mee naar huis ging!











Marja de eigenaresse van Trollenwol maakte iedereen nog blij met het prachtige, ook mede door haar geschreven, boek Bohus & Titus Breien! Twee mooie Trui Magazines namens Kathelijne... Wat een verwennerij dames, dank jullie wel!


Ik bloos er weer van, nu ik al die verwennerij weer zo zie, komende tijd ga ik lekker mee aan de slag! Wil je zien wat ik er mee ga maken, houd Tante Setjes Instagram en Facebook dan in de gaten! Voor nu ga ik beginnen met deze prachtige blauwe bollen...



Tot snel!

Liefs,
Liset