zondag 25 juni 2017

Candykussen!

Ik schreef het hier al wel eens vaker... Maar het is weer gebeurd, verliefd op een bolletje wol! Ik denk dat de meeste mensen die mijn blog lezen dat wel herkennen, toch? Je ziet een bol of streng met prachtige wol en je denkt; Oh...!

Nou ik dacht het van de week weer hoor, toen ik de streng Young van het merk Lang Yarns zag... Wat een snoepje die kleurrijke streng! Snoepjes, lolly's, regenboog, het schoot allemaal door mijn hoofd.

Zo mooi al die blije snoep kleurtjes!
Een kussen, tsja, ik heb nou eenmaal (ook) een liefde voor zelfgemaakte kussens, dus dat moet het worden! Met al die toffe kleurtjes, ik zag het direct voor me. Alleen nog de vraag, haken of breien? Door het verloop van kleur leek het me toch tof om er mee te gaan breien. 

De draad is een 100% wol (merino), geschikt voor naald 20. De looplengte is 45 m, dus ik was heel benieuwd of het ging lukken voor de voorkant van een kussenhoesje. Hup, de breinaalden er bij en breien maar...
Heerlijk verloop van kleur!
Ik zette 18 steken op en breide in de tricot steek (oneven toeren recht, even toeren averecht) een lap van +/- 35 cm bij 35 cm (in mijn geval 26 toeren), na de 26ste toer afkanten. Ik had dus genoeg aan 1 streng voor de voorkant! Ik zocht er nog een gezellig stofje bij voor de achterkant en een nieuw kussentje kan er weer bijna bij op de bank.

Lekker kleurrijk stip
stofje er bij!
Ik naaide met hulp van de naaimachine de gebreide kant op het stofje. Ik vind het elke keer nog weer een uitdaging, maar het is weer gelukt!


En klaar is het blije, gezellige, Candykussen!
Onder een stolp zou het wolletje
ook niet misstaan...;)

Heerlijk al die kleurtjes!
Even storen tijdens het foto's maken
en direct maar even keuren of
het lekker ligt...
En weer een gezellig kussen er bij!

Tot de volgende keer! 

Liefs, 
Liset