donderdag 4 oktober 2018

Handwerken zonder grenzen...

Dit keer een blog waarin ik jullie vertel over een vraag die ik afgelopen zomer kreeg en waar ik ja op zei! Vandaag kan ik jullie EINDELIJK het resultaat showen...

Een interview inclusief het patroon van
het "Wimperkussen" in
Handwerken Zonder Grenzen!

Zomer 2018... terwijl ik heerlijk in het zonnetje zat te haken aan het Lago di Caldonazzo, kreeg ik een berichtje van het magazine Handwerken Zonder Grenzen (HZG). Annemarie, van Annemarie's Haakblog, had in de rubriek "12 vragen aan..." het stokje aan mij door gegeven! Wat leuk en lief, stuiter de stuiter. Daar zat ik met rode wangen, niet van de zon, maar van de vraag of ik voor het volgende nummer 12 vragen wilde beantwoorden en een patroon wilde maken!
Met een gilletje en een klein bibbertje in mijn stem las ik de mail voor aan mijn mede vakantiegangers en vroeg hun mening. Volgens vriendlief en onze lieve vrienden moest ik niet twijfelen en het "gewoon" doen! Super tof vond ik het, maar ook heel spannend en de eerste twijfel sloeg toe... Kan ik dat wel?  Ik stuurde een mail terug of ik er even over na mocht denken, want dat patroon, oef! Na wat dagen bedenktijd en een lieve vriendin die regelmatig herhaalde dat ze vond dat ik het toch echt moest doen, was daar een idee; Een kussen! Ik wilde een kussen maken, dat ik een liefde voor mooie zelf gemaakte kussens heb weten jullie inmiddels wel, dus het zal jullie dan ook niet verrassen. 

Inmiddels waren vriendlief en ik weer op ons vaste plekje in Oostenrijk, ik had weer de beschikking over wolletjes die vanuit Nederland meegenomen waren en ik begon wat te haken, ja dit gaat het worden... Hop daar ging de mail inclusief foto van het proeflapje! 

Eenmaal terug in Nederland was ongeveer het eerste wat ik deed een passend wolletje zoeken. Uiteindelijk was de keuze snel gemaakt, de heerlijke zachte Merino 120 van Lang Yarns, in vijf mooie kleuren ging het worden! 

En toen; Ik haakte en haakte. Met hulp van Mieke van Rits in (aangezien er enige tijddruk was) werd er een kussenhoesje genaaid van de stof die ik had uitgekozen. Tijdens een lunchdate nam ik met mijn vriendin (ja, dezelfde als van de vakantie) de vragen een keertje door. Er moest nog een foto van mezelf komen, gelukkig was mijn lieve vriendin Naomi (die je misschien van haar prachtige woonfoto's kent op Instagram), bereid om wat foto's te schieten. Dus daar gingen we op een ochtend samen het park in! Ik naaide de gehaakte lap op het kussen, het kussen was nu klaar om op te sturen naar de fotograaf. Werkte het patroon uit en voor ik het wist was met een druk op de knop alles aan de hoofdredacteur van HZG verzonden... Wauw, het was gelukt! 

Ik plaatste op mijn Facebook en Instagram
al een sneakpeak van de restjes...

Vanaf daar begon het wachten, het wachten op vandaag, want vanaf vandaag ligt de nieuwe HZG in de winkels! Daar ging ik vanochtend, naar een spontane koffiedate met een vriendin en haar schoonzusje naar de boekenwinkel... Hmm, hij lag er nog niet, toch maar even vragen dan, daar kwam de mevrouw van achteren met het magazine, ik kan jullie zeggen; voel nog de rode wangen die ik toen kreeg!

Ben je nieuwsgierig geworden naar het patroon van het "Wimperkussen" en de antwoorden die ik gaf? In HZG 209 kan je alles vinden! 

En daar is die:
Handwerken Zonder Grenzen 209!


Liefs, 
Liset  

3 opmerkingen:

  1. Wauw, gaaffffffff.
    Wat spannend maar ook erg leuk.
    Goed dat je vriendin je een beetje in de juiste richting liet gaan, jij kan dit!
    Geloof in jezelf, je kussen ziet er héél erg veelbelovend uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk voor je Liset, en natuurlijk kon/kun jij dat!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. I really appreciate your professional approach.These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.
    sbobet

    BeantwoordenVerwijderen