maandag 29 november 2021

Terugblik op 2021, Camping Crafts het boek, de foutjes en nog veel meer geklets!

Nou, dat is al weer even geleden dat ik hier was... Dat voornemen om wat vaker te bloggen, is dit jaar in ieder geval weer niet gelukt, bloos. Maar zo tegen het einde van het jaar wil ik graag nog even stil staan bij dit voor mij bijzondere jaar. 

Dus deze laatste blog in 2021 zal dan ook in het teken staan van het uit komen van mijn boek; 

'Camping Crafts, vrolijke freubels voor je vakantie!'

Daar was ie dan op
11 juni van dit jaar, mijn boek!

In mijn vorige blog schreef ik al over de avonturen van het maken van het boek. Inmiddels is het boek er gewoon al weer een aantal maanden en staat het misschien zelfs bij jou wel op de boekenplank of op je verlanglijstje voor de feestdagen. 

Ik neem je in deze blog mee in de maanden na het uit komen van mijn boek!

Maar eerst zal ik hier kort nog even vertellen wat er allemaal in het boek staat, mocht je het nog niet kennen. Het bestaat uit 24 projecten, van haken, breien, borduren, diy, tot inspiratie. Geen moeilijke projecten, maar gewoon lekker maken!

Het boek heet 'Camping Crafts' omdat het leuke projecten zijn die je voor of tijdens je vakantie kan maken. Maar, niet alleen voor je vakantie hoor, ook voor thuis, en niet alleen voor de zomer ook zeker voor nu!

Ik zal je hier wat projecten laten zien uit het boek...

#geknooptpanterkussen
#geknooptpanterkussen

 
#gehaaktpicknickkleed 

#vrolijkeknijpers om je
gebreide #poetsdoeken aan 
de waslijn te hangen!

Deze gehaakte #douchetas kan
natuurlijk ook mee naar
de markt!

Ik neem je even mee terug naar vrijdag 11 juni, de dag dat ik mijn boek voor het eerst in handen kreeg bij Loes (Livres de Louise, de uitgeverij en bij jullie ook wel bekend van Freubelweb), dat moment... Zo bijzonder! 

Je weet van voor naar achteren wat er in staat, ieder lettertje ken je, maar als alles dan in eens een 'echt boek' is wat je kan vast houden... onbeschrijfelijk! Maar misschien heb je dat ook wel gezien in de toffe vlog die Loes maakte over deze dag, ik wist spontaan niets meer te zeggen, behalve dingen als, oh.... oh, wat tof... ik tril... oh, wauw, haha. 

De eerste (gesigneerde) boeken gingen die dag de deur uit. We deden een Insta live sessie, we aten taart (lees die helemaal in elkaar gestort was), we waren helemaal hyper. Vergaten gewoon bijna het moment vast te leggen op een kiekje, maar gelukkig bedachten we dat nog snel voordat ik aan de terug reis begon. Wat een fijne dag was dit, ik ging thuis nagenieten met een smile van oor tot oor en geloof me die is die avond er niet meer af gegaan!

Het moment dat ik naar de auto
liep en me bedacht nog geen foto
te hebben met boek... Hup, op de
boomstam, rode wangen, coupe storm,
een veel te aanwezig hekwerk,
auto sleutels tussen de benen, zweet
overal, maar hé, mijn blije ei hoofd zegt
wel genoeg toch?

Koekoek, snel nog even een
kiekje samen met Loes!

En dan was daar in het weekend ook nog een feestje. Vriendlief was al weken bezig met een surprise, nou dat is gelukt. Hij had een heel programma in elkaar gedraaid, familie en vrienden kregen tijdvakken, er waren bubbels, taart, slingers, ballonnen, mijn projecten stonden uitgestald, de zon scheen en ik was uren zoet. Wat een bofbips voelde ik me!

De weken na de lancering van het boek volgde er nog een tour langs een aantal handwerkwinkels in het land, ook iedere keer weer een feestje. Zo leuk en lief de mensen die langs kwamen, enthousiast waren over de projecten, direct met mij bolletjes uit zochten voor projecten en ondertussen signeerde ik heel wat boeken. 

Waren er toffe publicaties in magazines zoals 'Aan de haak' en 'Handwerken zonder grenzen'. 


'Handwerken zonder grenzen'

'Aan de haak'!

Op een zonnige vrijdagochtend in juli, streek ik samen met Charlie (Charlingual) neer op mijn dakterras voor een super leuk gesprek voor de 'Offline Handwerkclub' van afgelopen zomer. 
Wil je de uitzending terug kijken, klik dan hier!

Hier zat ik een paar uur
tussen de 'Camping Crafts' spulletjes
gezellig met Charlie te kletsen!

Eind oktober was daar ook weer de Kreadoe! Van de vijf dagen was ik er drie aanwezig, wat een feest was het om elkaar weer te zien en te ontmoeten, na toch wel een hele lange tijd voor heel veel mensen. Ook hier, kreeg ik zo veel leuke en lieve reacties op het boek.

Boeken, projecten en een boel
gezelligheid tijdens de Kreadoe '21!

Helaas gingen er dingen natuurlijk ook anders en kon niet alles door gaan zoals gepland, door de tijd waar we in zitten met z'n allen. Maar ik mag mijn handjes dicht knijpen met al deze fijne herinneringen!

(...en ik ben vast ook nog van alles vergeten waarvan ik straks denk, ohw jaaaa...)

Dan nog even dit;
Foutjes, ja daar zijn er helaas ook een paar van ingeslopen... Voor nu zijn deze bekend;

  • Op bladzijde 18, bij het boodschappenlijstje van de #confettislinger staat 10 bollen... dit moet eigenlijk 11 zijn! De Coral mini, kleur 232 pink, is hier vergeten. 

  • Op bladzijde 58, #geknooptpanterkussen, staat in het boodschappenlijstje genoemd; Smyrnastramien 50x50 cm (13 mazen op 10 cm), dit laatste moet zijn 18 mazen op 10 cm!

  • Op bladzijde 93, #tunischgehaakteschuinestrepensjaal, bij Toer 1, is een verkeerde zin terecht gekomen... hier hoort natuurlijk het aantal lossen te staan en dat is 3! Gelukkig waren er een aantal ervaren haaksterren die door het door lezen in toer 2 er achter waren gekomen dat het 3 moest zijn, maar dank voor het door geven!
Dit waren ze, noteer ze eventueel in de notieruimte bij het project in je boek!

En nu is het gewoon eind november, zit het jaar er gewoon bijna op. Wat een mooi jaar was 2021! Ik kijk er met veel trots en plezier op terug en dat komt ook mede door jullie. Al jullie lieve reacties, hier, op de socials, in het echt, zo bijzonder, dank, dank, dank lieve mensen! 

Voor nu op naar 2022 en ook al duurt het nog een goede maand... Ik wens je heel veel liefde, gezondheid en creativiteit toe en hoop dat we elkaar allemaal fijn blijven inspireren om mooie dingen te maken. Fijne feestdagen!

Ik woon in deze #xlomslagdeken
deze koude dagen...

Dag lieve mensen, tot volgend jaar! 

Liset 


P.s. mocht je het boek nog op je verlanglijstje willen zetten, klik dan hier!
Liever in de winkel kopen?
'Camping Crafts' is bij veel handwerkwinkels verkrijgbaar (of te bestellen) en ook bij de boekenwinkel! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten