donderdag 25 oktober 2018

#warmewinterdoek

Soms blijkt iets heel leuk uit te pakken... De #warmewinterdoek, een lekkere warme omslagdoek gehaakt in de corner-to-corner techniek, in twee toffe varianten!

De #warmewinterdoek gehaakt
met de Stockholm van Lang Yarns!
De #warmewinterdoek gehaakt met
de Viva en de Merino120 van Lang Yarns.
Ik had zelf nog nooit corner-to-corner gehaakt, tot een paar weken terug op een maandagmiddag. Ik had nog wat bolletjes Viva van Lang Yarns liggen en besloot om het daar eens mee te proberen. De Viva is een verloopdraad en wat bleek, het gaf een super tof effect! Oke, missie één was geslaagd! 

Een stukje uit proberen met de Viva...
Door naar missie twee, een draad zoeken waar het nog meer leuk mee is... Ik had nog in mijn lievelingscombinatie, rood-roze-oranje, wat bollen Stockholm ook van Lang Yarns liggen.

De kleurtjes Stockholm in mijn favoriete
kleurencombinatie!
Dus hup, nu daar maar eens mee proberen. Ook deze bollen zorgde voor een super tof resultaat en zo haakte ik lekker verder. 

Zo tof de structuur die het haakwerk krijgt!
De Stockholm is een 60% wol en 40% polyacryl draad voor naalddikte 4,5/5. Het geeft een mooi vol resultaat met het haken. Ik haakte er al eerder de #herfstigeomslagdoek en de herfstversie van de #LANGetantesetjesjaal mee.

De herfstige #LANGetantesetjesjaal
gehaakt met de Stockholm!
Voor de #warmewinterdoek koos ik er voor om de 12 bollen (2x 6 kleuren), per kleur helemaal op te haken. Wisselde de draad wanneer de bol op was, ja soms midden in een toer. Maar door de structuur die de omslagdoek heeft, valt dat niet op, zo verspeel je dus heel weinig draad. 

Die kleuren...verliefd!
De bollen haakte heerlijk weg en al snel was de omslagdoek klaar. Ik werkte het patroon ondertussen uit en daarmee is mijn eerste kooppatroon ook een feit geworden (daarover lees je onderaan dit bericht meer over).

Deze versie met de Stockholm ging vorige week ook mee naar de Nationale Breidagen en wat was het leuk alle reacties die ik er op kreeg, bloos... En heel wat dames namen bij Rits in een gaaf pakket mee of zochten zelf mooie kleuren uit van de Stockholm om een eigen versie van de #warmewinterdoek te gaan maken, zo tof!

Ben je enthousiast geworden over deze versie en benieuwd naar de kleurnummers van de Stockholm? Ik heb ze hier even voor je op een rijtje gezet:

  • 2x 973.0065 (fuchsia)
  • 2x 973.0059 (oranje)
  • 2x 973.0060 (rood) 
  • 2x 973.0148 (oud roze)
  • 2x 973.0029 (koraal)
  • 2x 973.0064 (bordeaux)

Inmiddels lag het opzet stuk met de grijs-roze Viva variant er ook nog. Ik koos er voor om deze ook af te gaan maken. Na 3 bolletjes Viva opgehaakt te hebben ben ik verder gaan haken met de antraciet van de Merino120 ook van Lang Yarns, wat een stoer effect gaf dat.

Zo stoer deze twee draden combineren!
Van de week was ook deze versie af en liet ik die jullie zien op Instagram en Facebook. Ook deze reacties waren weer super leuk, dank daar voor!

Heerlijke stoere #warmewinterdoek!
De kleurnummers die ik voor deze variant heb gebruikt zijn:

  • 3x 941.0085 (Viva)
  • 6x 34.0270 (Merino120)

En weet je wat helemaal leuk is? Volgende week woensdag, 31 oktober a.s. begint de Kreadoe in Utrecht en daar gaat deze laatste variant met de Viva en de Merino 120 mee naar toe! En alles wat ik je hieronder nog ga laten zien...

Woensdag 31 oktober en zaterdag 3 november ben ik namelijk te gast bij de stand van Cute Dutch en kan je live, wanneer je heen gaat, dit komen bekijken. En nog leuker; Ze verkopen van deze projecten ook pakketten, zodat je zelf ook lekker aan de slag kan!

Ennuh... ja, deze kleurvariant ben ik op het moment ook nog aan het maken, maar kan je af zien tijdens de Kreadoe!

En deze variant is ook weer zo mooi
aan het worden...
De kleurnummers van deze toffe variant zijn:

  • 941.0065 (Viva)
  • 34.0098 (Merino120)

De orginele versie(s) van de #LANGetantesetjesjaal(s) gaan ook mee. Deze zijn gehaakt met de Viva en de Merino+ van Lang Yarns.

De eerste en originele versie van
de #LANGetantesetjesjaal!
 Een heerlijke, lange, makkelijk weg hakende sjaal; Ideaal voor de koude avonden die er weer aan komen! Het originele patroon kan je hier vinden.

En de (oker) gele versie samen met
de roze... Ik kan daar zo blij van worden!
De kleurnummers van de roze sjaal zijn: 

  • 941.0065 (Viva)
  • 152.0185 (Merino+)
De kleurnummers van de gele sjaal zijn: 
  • 941.0065 (Viva)
  • 152.0111 (Merino+)
Op dit moment ben ik voor vriendlief ook een stoere versie van deze sjaal aan het haken! Ik moet nog een paar toeren, maar deze gaat ook af mee volgende week...

De #LANGetantesetjesjaal
die ik voorvriendlief op dit moment aan
het m(h)aken ben, stoer toch?
De kleuren die ik voor vriendlief gebruik zijn:

  • 941.0070 (Viva)
  • 152.0234 (Merino+)

En ja, er gaat nog meer mee... Deze versie van de #LANGetantesetjesjaal die ik maakte met de Omega+ van Lang Yarns gaat ook mee en kan je in de stand zien!

De #LANGetantesetjesjaal met de Omega+,
zelfde steek, heel ander effect!
De aanpassingen die ik op het originele patroon deed kan je hier vinden.

De voorbeelden van de #warmewinterdoek (met de Viva en de Merino120) en de #LANGetantesetjesjaals (met de Viva en Merino + en de Omega+) kan je alle dagen van de Kreadoe (Woensdag 31 oktober t/m zondag 4 november) bij de stand (8.G0140) van Cute Dutch zien en zijn de pakketten hiervan te koop!

Zelf ben ik woensdag en zaterdag aanwezig, dus mocht je één van deze twee dagen heen gaan, lijkt het me heel gezellig om je te zien of te ontmoeten! Mocht je op een andere dag gaan, de voorbeelden blijven daar alle dagen hangen.

Mocht je nou niet kunnen en ben je wel heel enthousiast geworden en wil je de #warmewinterdoek misschien ook gaan m(h)aken... Het (koop)patroon (€3,50) kan je ook los bij mij bestellen!

Hoe? Stuur een mailtje o.v.v. #warmewinterdoek naar:
tantesetje@hotmail.com

Vervolgens stuur ik je dan een mailtje terug met de betalingsgegevens. Wanneer de betaling binnen is stuur ik het patroon, in PDF-bestand, zo snel mogelijk via de mail naar je door.

Wil je liever deze omslagdoek tijdens een workshop leren haken? Dat kan, op woensdagochtend 7 november (van 09.30 uur tot 11.30 uur) of donderdagavond 15 november (van 19.30 uur tot 21.30 uur) geef ik bij Rits in deze workshop. Meer informatie over de workshop kan je hier vinden en opgeven kan via info@ritsin.nl.

Ondertussen haak ik nog even verder aan #warmewinterdoek nummer 3 en vier... Bloos!

OEPS... Nummer 1, nummer 2 af!
Nummer 3 en 4 in de maak...Bloos!
Misschien tot volgende week op de Kreadoe, of op één van de twee geplande workshops!

Liefs,
Liset






Geen opmerkingen:

Een reactie posten